laupäev, 13. aprill 2019

Neljas&viies nädal

Neljandal nädalal olime samas korteris, kus kolmanda nädala lõpus. Esimesed kolm päeva värvisin iga päev uksi. Ühe päevaga jõudis värvida 3 ust.
Neljapäeval alustasime firmast. Pakkisime autod ja sõitsime välja. Jõudsime tühja korterisse, mis oli kujundatud ratastooliga inimesele. Ukselingid ja kõik muu selline oli hästi madalal. Pakkisime toa kilesse ja alustasime tööd. Seinte värvimine. Elutoa saime värvitud, suundusime kööki. Enne seda passisime ja ootasime, kuna oli vaja teist värvi. Mul oli mõlemas toas värvida alumised ääred jms.. radika tagused, torude ümbrused. Kuid kuna olen täiega aeglane ja Patrick on sitaks kiire, siis ei jõudnud ma oma tegemisega lõpule, kui tema juba ootas minu järel. Köögi üle võõpamise järel oli selle päevaga kõik.
Reedel sõidutati meid palju autoga. Ikka väga lärmakas on, kui kaks sakslast, üks ühel pool minust- teine teisel pool, lobisevad ja veel hommikul!!! Töödega alustasime tööstuspiirkonnas, kus värvisime üle ühe büroohoone toa. Sealt edasi sõitsime läbi müügipunktist, kus osteti seda teist värvi. Edasi sõideti taas ratastooli- inimese korterisse, kus eelnevalt olime värvinud seinu. Värvisime uuesti üle elutoa, mille olime eelnevalt tavalise värviga juba värvinud. Selle värvi erinevus seisnes selles, et kuna korteri eelneval elanikul oli pidevalt suits suus, värvusid seinad kollaseks. Kuid tavaline värv ei suuda seda kollasust katta, jääb läbi kumama. Siis on selleks loodus spetsiaalne värv, mida saab sellistel puhkudel kasutada. Kuna reede on lühem, siis rohkem tööd ei tehtud.

Viimase nädala esmaspäeval oli Patrick haige, ning ma sain tööd teha koos Martinaga. Alustasime firmast, ehk panime laadungi autosse ja sõitsime välja. Kohaks oli üks korter, kus vajas vahetamist tapeet. Sain viimaks näha ja proovida saksa kurikuulsat, igal pool kasutusel puitkiud tapeeti. Tassisime koos kogu mandi viiendale? korrusele. Kaks jõujumbut naist, nagu me olime. Liimimasina üles viimisel tilkus masinasse jäänud liim vaikselt välja ja Martina oleks trepil pea, et uperkuuti lennanud. Õnneks seda ei juhtunud, kuna olin ta selja taga ja sain tuge pakkuda. Igatahes, see päev sain tapeeti masinaga liimida ja sain ka teada, kuidas seda tapeeti pannakse. Kuna sellele läheb peale mõnusalt paks värv, siis oluline on selle panekul vaid, et kortse ja õhumulle ei jääks. Kasutasime seekord ka tapeedi harja ja pahtlilabidaga eemaldati üleliigsed tapeedi osad lae all ja põranda äärest rebides. Päev läks väga kiiresti ja Martinaga oli väga tore koos töötada. Kuigi ta inglise keelt ei osanud, kasutasime suhtluseks kehakeelt, loogikat ja abimeest google translate'i.
Teisipäeval visati Martina korterist välja, kui Patrick kohale jõudis. Olin jäänud see päev ka haigeks. Kas saunatamisest või siis eelneva päeva soojast ilmast ja väheste riiete kombinatsioonist. Igatahes, hea ei olnud olla. Ülesandeks oli esiku võõpamine. Jõudsin vist värvida ka ühe ukse, kuid päris täpselt ei mäleta.
Kolmapäeval värvisin samas korteris uksi, kolm tükki jõuab ühte päeva mahutada. Sitaks külm oli, kuna võõpasin välisust ja tuuletõmme oli päris korralik.
Neljapäev, viiiimane tööpäev. Alustasime firmast. Viisin tänutäheks kõigile kaneelirulle, mis ei tulnud päris nii ideaalsed välja, nagu plaanisin. Süüa kõlbasid, seega oki! Naasesime tööga ratastooli korterisse. Täna sai värvida uksi. Aga mitte tavalisi, vaid liuguksi! Rööbas asus laes. Ega midagi keerulist polnudki, mõnda kohta oli vaid raske pintulkaga lähedale saada, siis ei jäänud muud üle, kui lihtsalt natuke värgigi sinna alasse mökerdada ja voila! Päeva keskel saabus Daniel ja viis meid kohvile. Peale väikest tõmblemist leidsime ikka koha, kus sai ka soja "piima". Tegelt oli see kaera oma, nagu ma nägin. Istusime väljas ja rääkisime. Ehk nemad rääkisid ja ma vaatasin maju ja inimesi. Paarile küsimusele vastasin läbi tõlgi, Patricku. Naasesime töökohta ja jätsime Danieliga hüvasti. Rullid olevat ka smechtinud gut. Mu tööga jäädi väga rahule ja selle üle on mul ainult hea meel. Kollektiiv oli väga positiivne ja ajaga hakkasid nad mulle väga meeldima. Väga hää mulje :)
Reede tööl ei käinud, kuna rongi pileti kehtivus lõppes.
Hannoveri soovitan minna suvel, kuna siis on kõik puud lehtes ja tõenäoliselt on seal väga ilus. Kuid muud peale puude, põõsaste ja lillede vaatamise ma seal soovitada ei oska.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar