pühapäev, 31. märts 2019

Kolmas nädalake

Niisiis esmaspäeval ärkasin pool viis, kell viis 12 lahkus rong. Firmasse jõudsin 20 enne seitset. Pakkisime seitsme ajal autosse tarviliku, ning läksime tööle. Esimene koht oli ühe naise kodus, kus oli tarvis üle värvida köök ja vannituba. Katsime kõik kilega ning asusime tööle. Köögi värvimine läks väga kiiresti, kuna Patrick värvib eriti kärmelt. Vannitoas oli vaja teha natuke ka hallitustõrjet. Selleks oli kaasas mingi mustas plastpurgis sprei, sees oli mingi kloori segu. Sel ajal, kui Patrick vannituba värvis, olin köögis ja tõmbasin liistud üle. Nii kaua mul ei läinud, nii et natuke pidi ootama, kuni ta vannitoa värvimisega ühele poole saab.
Tassisime tööasjad alla, ning edasi liikusime jala. Tööasjadele tuli järgi üks teine töötaja, kes meid hommikul ja objektile viis. Jalgsi jõudsime tagasi vanadekodusse, mis oli mulle üllatuseks üpriski lähedal. Seal lõpetasime vinüül- põranda panemise, ning kuna püsse oli vaid üks sai silikooniga jändama jääda Patrick.

Teisipäev oli huvitav ja tore, kuna sain suhelda rohkem, kui tavaliselt. Kuna Patrick pidi koju elektrikut ootama jääma, siis töötasin sellel päeval koos Aaroniga. Saime viis objekti ja töö oli õues. Päev algas külmalt ja vihmaselt, ning eeldus tulevaseks päevaks oli negatiivne. Esmalt käisime ostmas materjale, mille viisime ühtedele teistele töölistele, kes ehitasid nendega lae. Edasi tulid meie objektid. Kuna õues polnud võimalik riideid vahetada, tõmbasin tööriided seljas olevate riiete peale. Kohe hakkas hea soe. Võtsime autost esemed ning liikusime maja suunas, kus ootas meid graffiti eemaldamine. Maja seinte jaoks oli kaasas värv, mis on sarnane maja värviga, ning värvisime selle osa seinast üle. Kuna seinad olid kuupide kujuga, siis üle tuli värvida see kuup, kus peal oli graffiti. Klaaside, uste ja metall pindade jaoks oli sprei, mis haises jubedalt ja kõrvetas silmi. Panin pähe maski aga silmade jaoks polnud midagi kaasas. Päev oli vahva, kuna sai liikuda ühest kohast teise ja huvitavaid sodindusi seintelt maha pesta. Sain teada ka, et Hannoveris on graffitiga päris palju probleeme, mistõttu majade omanikud lasevad professionaalidel joonistada spreiga majadele pilte, kuna neid enamasti üle ei sodita.

Kolmapäeval pakkisime hunniku asju autosse, ning suundusime kesklinna piirkonnast päris kaugele. Töö ootas ühes paljuliikmelise pere korteris, mis oli väga suur. Alustasime köögist, kus võtsime seinalt maha vana tapeeti. Osa võtsime käsitsi maha. Auruti asemel oli meil veega segatud mingi kemikaal, mida sai spreida kanistrist seinale. Paari kihi spreitamisega tuli tapeet kergelt maha. Päev oli väga väsitav.

Neljapäevaks oli köök valmis tapeetimiseks. Seina läks fliistapeet otse rullist. Pea, et kõik lõikamine toimus seinal, loodi ei kasutatud ja tapeedi silumiseks olid käed. Tapeetimine oli samuti väga väsitav, aga tulemusega jäin rahule.

Reede oli lühike päev. Kiletasin samas korteris dušširuumi, ning siis eemaldasime tapeedi, seekord ka laest. Samuti värvisin üle dušširuumi eesruumi valgeks.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar